هواکش جت فن کتابی یکی از مدل های خاص جت فن است که به طور کلی با مدل های دیگر تفاوت دارد. این مدل از فن هایی با موتور سانتریفیوژ استفاده می کند و علاوه بر ظاهر متفاوت خود، از نظر کارایی نیز تفاوت هایی با مدل های معمولی دارد. در ادامه در خصوص نحوه کار هواکش جت فن کتابی، کاربرد ها و مزایای آن ها بیشتر توضیح خواهیم داد.
هواکش جت فن کتابی یکی از جالب ترین و خاص ترین مدل های جت فن موجود در بازار است. تمامی مدل های دیگر جت فن از ساختار موتور آکسیال و بدنه استوانه ای استفاده می کنند و به نوعی نام جت فن نیز به همین دلیل برای آن ها انتخاب شده است. اما به دلیل نیاز های موجود مدل های دیگری با استفاده از موتور و پروانه بکوارد سانتریفیوژ و طراحی مکعبی نیز معرفی شده اند و با نام هواکش جت فن کتابی شناخته می شوند. این مدل ها دارای نوع فعالیت و کاربری متفاوت تری نسبت به مدل های معمولی هستند. در ادامه در خصوص تفاوت میان هواکش جت فن کتابی و مدل های استوانه ای توضیح خواهیم داد و کاربرد ها و مزایای استفاده از جت فن کتابی را بر خواهیم شمرد.
تفاوت هواکش جت فن کتابی و مدل های استوانه ای
هواکش جت فن کتابی در دسته بندی کلی به عنوان یکی از مدل های جت فن شناخته می شود اما به طور کلی تفاوت زیادی با جت فن های معمولی دارد. مهم ترین نکته ای که این دو محصول را مشابه هم می کند انجام فعالیت یکسان است. این بدین معنی است که جت فن کتابی و جت فن استوانه ای یک ماموریت را انجام می دهند. هر دوی این جت فن ها می توانند هوای تازه را در محیط به گردش در بیاورند و هوای آلوده را تخلیه کنند. اصلی ترین تفاوت بین هواکش جت فن کتابی و مدل های استوانه ای در پروانه استفاده شده در دستگاه است. تمامی مدل های استوانه ای از پروانه آکسیال به همراه الکتروموتور استفاده می کنند. همین امر نیز سبب می شود شکل ظاهری دستگاه استوانه ای و با حجم زیاد شود. در طرف مقابل هواکش جت فن کتابی از پروانه سانتریفیوژ استفاده می کنند که هوا را با زاویه 90 درجه نسبت به محور اصلی انتقال می دهد . این عامل سبب می شود بتوان حالت کتابی و مکعبی به جت فن داد. دیگر تفاوت عمده میان مدل کتابی و استوانه ای در نحوه کار دستگاه است. جت فن استوانه ای می تواند از ورودی و خروجی در یک امتداد بهره ببرد اما مدل سانتریفیوژ به دلیل وجود زاویه 90 درجه بین محور اصلی و پروانه باید حتما ورودی و خروجی با همین زاویه را داشته باشد. مدل های پروانه های ورودی و خروجی در یک راستا و مدل های سانتریفوژ نیز از پروانه رو به رو و خروجی بالا یا پایین استفاده می کنند. آخرین تفاوت نیز به ذات پروانه های آکسیال و سانتریفیوژ بر می گردد. پروانه های آکسیال هیچوقت نمی توانند به خوبی هوای آلوده را جذب کنند. موتور های جت فن استوانه ای برای تولید فشار عالی هستند ولی در مقابل هوای آلوده آسیب پذیرند. اما در طرف مقابل هواکش های سانتریفیوژ به دلیل ساختار خود می توانند در هوای آلوده نیز به خوبی کار کنند که همین عامل نیز یک نکته مثبت برای هواکش جت فن کتابی است.
کاربرد های هواکش جت فن کتابی
• تخلیه دود و هوای آلوده در محیط هایی با ارتفاع کوتاه. • تخلیه دود و هوای آلوده در محیط هایی با میزان آلودگی زیاد. • کار بیشتر و هماهنگی با سیستم های اطفا حریق در زمان آتش سوزی
مزایای استفاده از هواکش جت فن کتابی
• هواکش جت فن کتابی نیز همانند مدل های استوانه ای وظیفه اصلی تهویه هوا را بر عهده دارد. این هواکش ها می توانند به خوبی هوای پاکیزه را در محیط به گردش در بیاورند و هوای آلوده را از فضا خارج کنند. به دلیل استفاده از پروانه هایی با انحنا به عقب، عمل تخلیه هوای آلوده بسیار بهتر و سریع تر نیز صورت می گیرد و به نوعی این جت فن ها متخصص هوای آلوده به حساب می آیند. • هواکش جت فن کتابی به دلیل استفاده از پروانه های سانتریفیوژ توان تولیدی بالایی دارد که منجر به پوشش فضای زیاد می شود. فضا های کور و بسته به خوبی توسط این هواکش ها نیز تهویه می شوند. • جت فن کتابی می توانند همانند همتایان استوانه ای خود به خوبی در مقابل آتش سوزی نیز مقاومت کند. این فن ها به خوبی می توانند در هنگام آتش سوزی خود را با شرایط هماهنگ کنند و برای خاموش کردن آتش به سیستم های دیگر اطفا حریق و همچنین آتش نشانان حاضر در صحنه کمک کنند. • هواکش جت فن کتابی فضای کمی را اشغال می کند و یکی از دلایل اصلی انتخاب آن ها نیز همین موضوع است. این هواکش ها در مقایسه با دیگر مدل های استوانه ای ارتفاع کمتری را اشغال می کنند که این عامل در ساختمان هایی با سقف کوتاه بسیار کاربردی خواهد بود. از طرف دیگر نیز در صورتی که اتومبیل ها با سقف و ارتفاع بالا در پارکینگ و یا تونل ها بیایند، باز هم امکان برخورد آن ها با جت فن کتابی کمتر خواهد بود. • تمامی مدل های هواکش جت فن کتابی از پروانه های جدید و با مصرف انرژی پایین بهره می برند. این عامل موجب می شود جت فن ها مصرف کمی داشته باشند و بتوانند از نظر اقتصادی نیز بسیار به صرفه باشند. در صورت نصب جت فن در تونل های بین راهی نیز دیگر دغدغه برای رساندن برق با ولتاژ بالا کمتر خواهد شد.
نکاتی که پیش از تهیه هواکش جت فن کتابی باید به آن ها توجه نمایید
• اندازه و شکل هندسی فضا. در هنگام در نظر گرفتن هواکش جت فن کتابی برای نصب در محیط، شکل هندسی فضا و نحوه ورود و خروج هوا را در نظر بگیرید. جت فن های کتابی مدل های متنوعی از نظر اندازه و نحوه ورودی و خروجی دارند. مدلی را انتخاب کنید که بتواند به بهترین شکل نیاز های شما را برطرف نماید. • حجم آلودگی ایجاد شده در محیط. همانطور که در بالا اشاره شد، هواکش جت فن کتابی یکی از بهترین مدل ها برای استفاده در محیط های بسیار آلوده است. در صورتی که از جت فن در محیط های بسیار آلوده استفاده می کنید، به نوع طراحی پروانه های آن توجه نمایید. جت فن ها با پروانه های بدون انحنا می توانند بهترین عملکرد را در هوای آلوده ایجاد کنند. هر مقدار انحنا موجود در پروانه افزایش یابد، احتمال چسبیدن آلودگی ها به پروانه ها نیز بیشتر می شود. چسبیدن آلودگی به پروانه می تواند به شکل جدی در کار جت فن اخلال ایجاد کند. • ایمنی محیط. یکی از دلالیل اصلی استفاده از جت فن کمک به ایمنی ساختمان و مکان های عمومی است. در هنگام تهیه هواکش جت فن کتابی، به ویژگی های ایمنی و امنیتی آن ها توجه کنید. سعی کنید مدل هایی را انتخاب نمایید که از حسگر های جدید تر و بهتر پشتیبانی می کنند. حتما از حسگر ها و سیستم های کنترل جدید و به روز برای جت فن استفاده کنید. تهیه مدل خوب جت فن باید با تهیه سیستم کنترل و حسگر مناسب نیز همراه شود تا بتوانید با خیال راحت از این سیستم به عنوان یک سیستم استاندارد و مطمئن یاد کنید.
در حال حاضر محصول مرتبط ثبت نگردیده است!
در حال حاضر مقاله مرتبط ثبت نگردیده است!
در حال حاضر پروژه مرتبط ثبت نگردیده است!