هواکش آکسیال دیواری

هواکش آکسیال دیواری از ارزان ترین و کاربردی ترین مدل های هواکش موجود در بازار است. این هواکش ها به خوبی می توانند با استفاده از قدرت موتور خود هوای موجود در فضا را به شکل افقی تهویه کنند. هواکش آکسیال دیواری بر روی روزنه های موجود در دیوار و یا پنجره ها نصب می شود و می تواند به خوبی هوای داخل را به بیرون مکش کرده و هوای تازه را وارد ساختمان کند. این هواکش ها در مدل ها و توان های مختلفی در بازار موجود هستند که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته و در خصوص مزایا و نکات مهم در هنگام نصب هواکش آکسیال دیواری توضیح خواهیم داد.

هواکش آکسیال دیواری یکی از پرکاربرد ترین مدل های فن پروانه ای است که در تمامی مکان هایی که نیاز به تهویه هوای غیر حرفه ای دارند می تواند مورد استفاده قرار گیرد. این فن ها با نصب بر روی دیوار می توانند حجم مناسبی از هوا را در زمانی کم به گردش در بیاورند.

توان تولیدی هواکش آکسیال دیواری با قدرت موتور و اندازه پروانه ها رابطه مستقیم دارد. هواکش آکسیال دیواری بر روی دیوار نصب می شود و می تواند هوای مقابل فن را به شکل کامل تهویه کند. این فن ها می توانند به شکل همزمان مقداری هوا را به بیرون انتقال داده و سپس هوای تازه را وارد محیط کنند.

هواکش آکسیال دیواری از میان بهترین و پر مصرف ترین مدل های فن آکسیال قرار می گیرد. این فن ها به دلیل نصب بر روی دیوار به این نام معروف شده اند. هواکش آکسیال دیواری می تواند بر روی انواع دیوار ها نصب می شود و با استفاده از قدرت موتور و گردش پروانه های خود هوای موجود در داخل فضا را تهویه می کند. این فن ها می توانند در محیط های صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه در خصوص نحوه کار و مزایای استفاده از هواکش آکسیال دیواری بیشتر توضیح خواهیم داد.

اطلاعاتی در مورد هواکش آکسیال دیواری

شرکت ایرانیان فن

هواکش آکسیال دیواری

هواکش آکسیال دیواری یکی از پرکاربرد ترین مدل های هواکش آکسیال است. این مدل هواکش بر روی دیوار و یا پنجره ها نصب می شود و عمل تهویه هوا را انجام می دهد. در ادامه در خصوص انواع هواکش آکسیال دیواری، کاربرد ها و مزایای آن ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

هواکش آکسیال دیواری از ارزان ترین و کاربردی ترین مدل های هواکش موجود در بازار است. این هواکش ها به خوبی می توانند با استفاده از قدرت موتور خود هوای موجود در فضا را به شکل افقی تهویه کنند. هواکش آکسیال دیواری بر روی روزنه های موجود در دیوار و یا پنجره ها نصب می شود و می تواند به خوبی هوای داخل را به بیرون مکش کرده و هوای تازه را وارد ساختمان کند. این هواکش ها در مدل ها و توان های مختلفی در بازار موجود هستند که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته و در خصوص مزایا و نکات مهم در هنگام نصب هواکش آکسیال دیواری توضیح خواهیم داد.

هواکش آکسیال دیواری چگونه کار می کند؟

هواکش آکسیال دیواری ساختاری ساده دارد. این هواکش از یک موتور الکتریکی و یک پروانه تشکیل می شود. پروانه بر روی محور موتور نصب شده است و با به گردش در آمدن محور موتور الکتریکی پروانه نیز شروع به گردش می کند. تفاوت عمده هواکش آکسیال دیواری با دیگر مدل های هواکش در محل نصب هواکش است. این هواکش ها بر روی دیوار و یا پنجره ها نصب می شوند و بدین ترتیب می توانند به شکل افقی جریان هوا را به وجود بیاورند. بنابراین ارتفاع سقف اهمیت کمتر و طول و عرض فضا اهمیت بیشتری در نحوه کار این نوع هواکش خواهد داشت.

@title

انواع هواکش آکسیال دیواری

• هواکش آکسیال صنعتی. این نوع هواکش ها از انواع هواکش آکسیال دیواری در کارخانه ها و کارگاه های بزرگ صنعتی و تولیدی مورد استفاده قرار می گیرند و قدرت تولیدی بالایی دارند. جنس قاب این هواکش ها فلزی و پروانه از جنس آلومینیوم ریختگی می باشند .فن های صنعتی در اندازه های بسیار بزرگ ساخته می شوند و بر روی دیوار عظیم کارخانه ها نصب می شوند تا بتوانند عملیات تهویه هوا را انجام دهند. هواکش آکسیال دیواری صنعتی نمی توانند عملیات سنگین تخلیه و یا هواسازی را انجام دهند و فقط می توانند به عنوان یک سیستم تهویه هوای کلی به کار ادامه دهند. معمولا فن های صنعتی از برق سه فاز پشتیبانی می کنند تا مصرف انرژی کمتری داشته باشند.

• فن آکسیال نیمه صنعتی. برخی مدل های هواکش آکسیال دیواری اندازه ای کوچک تر از مدل های صنعتی دارند اما اندازه آن ها به شکلی نیست که بتوان آن ها را در میان مدل های خانگی قرار داد. این فن ها معمولا در مغازه ها و فروشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند و به تهویه هوای آن ها کمک می کنند. این هواکش آکسیال دیواری در مدل برق سه فاز صنعتی و تک فاز خانگی در بازار موجود هستند.

• هواکش آکسیال خانگی. جنس این هواکش ها از انواع هواکش آکسیال دیواری از جنس پلاستیک می باشد . این هواکش ها قدرت تولیدی زیادی ندارند و در خانه ها و فضاهای کوچک مانند سرویس های بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار می گیرند. این مدل هواکش آکسیال دیواری به دلیل اندازه کوچک خود قابلیت نصب بر روی چارچوب پنجره ها را نیز دارند.

انواع سیستم انتقال قدرت هواکش آکسیال دیواری

• کوپله مستقیم. در این مدل از انتقال هواکش آکسیال دیواری پروانه به شکل مستقیم به شافت موتور متصل می شود. بدین ترتیب قدرت تولیدی توسط موتور بدون واسطه و به شکل مستقیم وارد پروانه شده و موجب چرخش آن می شود. این مدل ها می توانند توان تولیدی بالاتری داشته باشند .

• پولی تسمه. این مدل ها از تسمه هایی برای انتقال قدرت میان پروانه و موتور استفاده می کنند. تسمه به دور محور موتور قرار گرفته و بدین شکل قدرت موتور را به پروانه ها منتقل می کند. این مدل از انتقال قدرت هواکش آکسیال دیواری فشار کمتری به موتور وارد می کنند اما به دلیل وجود واسطه میان موتور و پروانه امکان اتلاف انرژی و همچنین خرابی افزایش می یابد.

@title

انواع جنس پروانه هواکش آکسیال دیواری

جنس پروانه هواکش آکسیال دیواری می تواند به شکل مستقیم بر روی توان تولیدی و کاربرد آن تاثیر بگذارد. بدین ترتیب مهم است که مدل هواکش بتواند تمامی جنس ها را پشتیبانی کند تا در استفاده های مختلفی کاربردی باشد. هواکش آکسیال دیواری می تواند از جنس های زیر به عنوان پروانه استفاده کند.

• آلومینیوم: فلز آلومینیوم وزن سبکی دارد و به دلیل فلزی بودن خود نیز می تواند حجم زیادی هوا را جا به جا کند. این فلز قابلیت ضد زنگ زدن نیز دارد که موجب می شود بتوان از آن در محیط های مختلف استفاده کرد. اگر قیمت بیشتر این پروانه ها را کنار بگذاریم، مدل های دارای پروانه آلومینیوم بهترین گزینه هستند.

• پلاستیک: پلاستیک نیز وزنی سبک دارد اما نمی توان به اندازه فلز حجم فشار هوا تولید کند. به همین دلیل بیشتر پروانه های پلاستیکی برای کاربرد های خانگی مورد استفاده قرار می گیرند.

• استیل: استیل نیز خواصی همانند آلومینیوم دارد اما وزن آن سنگین تر است و فشار بیشتری به موتور وارد می کند. به دلیل هزینه زیاد پروانه های استیل فقط در مواقع لزوم و محل های مرطوب یا اسیدی از این مدل نیز در فن آکسیال دیوار استفاده می شود.

• فولاد: این فلز سنگین ولی بادوام بیشتر در مدل های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. موتور های به کار رفته در این فن ها باید کاملا پر قدرت باشند. فن های آکسیال با پروانه فولادی طول عمر بالایی دارند و می توانند در محیط های آلوده به راحتی به کار خود ادامه دهند.

کاربرد هواکش آکسیال دیواری

هواکش آکسیال دارای مدل های متنوعی در بازار است که کاربرد های بسیار زیادی دارند. به طور کلی، در صورتی که می خواهید از هواکش به شکل مستقیم (بدون استفاده از کانال) و برای تهویه هوای پاکیزه استفاده نمایید و محل نصب آن را نیز بر روی دیوار و یا پنجره انتخاب کرده اید، هواکش آکسیال دیواری بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در زیر به برخی دیگر از کاربرد های هواکش آکسیال دیواری اشاره کرده ایم.

• تهویه هوای کارخانه ها و کارگاه های صنعتی

• تهویه هوای فروشگاه ها و مراکز خرید

• تهویه هوای ورزشگاه ها و استادیوم های ورزشی

• تهویه هوای منازل (آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام)

• تهویه هوای سردخانه ها و گلخانه ها

مزایای استفاده از هواکش آکسیال دیواری

• این نوع هواکش ها دارای مدل های بسیار مختلفی هستند. هنگامی که تعداد مدل ها افزایش می یابد شما می توانید حق انتخاب های متعددی داشته باشید و این کمک می کند بر اساس نیاز خود بهترین مدل را انتخاب نمایید.

به دلیل نوع و محل نصب پوشش هایی نیز تهیه شده اند که می توان با هزینه کمتر بر روی مدل های معمولی نصب کرده و آن ها را در برابر باران و گرد و خاک مقاوم کنید.

• مصرف انرژی هواکش آکسیال دیواری نیز در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد که موجب می شود استفاده از آن ها از نظر اقتصادی نیز بسیار توجیه پذیر باشد.

• تعمیر و نگهداری هواکش آکسیال دیواری نیز به سادگی و راحتی انجام می شود. به دلیل محل نصب که بر روی دیوار و پنجره است، دسترسی به هواکش برای بررسی های دوره ای و تعمیر به سادگی انجام می شود.

@title

• به طور کلی تمامی مدل های هواکش آکسیال دیواری به دلیل استفاده از فناوری های ساده و موتور های کم مصرف، قیمت تمام شده پایین تری دارند. به همین دلیل مدل های مختلف این هواکش ها از ارزش خرید بالایی بهره می برند.

• هواکش آکسیال دیواری به دلیل محل نصب خود معمولا در معرض باد و باران قرار می گیرد. در این شرایط مدل های مخصوصی از هواکش آکسیال طراحی شده اند که از استاندارد IP استفاده کرده و در برابر آب و گرد و غبار مقاوم هستند. برخی پوشش های مخصوص نیز برای این فن ها طراحی شده اند که می توانند از فن شما در برابر شرایط بد آب و هوایی مقاومت کرده و طول عمر آن را افزایش دهند.

• هواکش آکسیال دیواری دارای طراحی بسیار ساده ای است که امکان بررسی و تعمیر آن را بسیار ساده می کند. هواکش آکسیال دیواری معمولا به شکل دائمی کار می کنند و برای اینکه بتوانند کیفیت عملکرد خود را حفظ کنند به بازدید های دوره ای نیاز دارند.

• هواکش آکسیال دیواری در عین داشتن توان تولیدی مناسب، مصرف انرژی بسیار کمی دارند. معمولا موتور های به کار رفته در این هواکش ها بسیار کم مصرف هستند و همچنین به دلیل کیفیت خوب قطعات به کار رفته، طول عمر مناسبی نیز خواهند داشت.

نکاتی که در هنگام نصب هواکش آکسیال دیواری باید مد نظر قرار دهید

• در هنگام نصب هواکش آکسیال دیواری باید به طول و عرض اتاق و همچنین ارتفاع آن توجه نمایید. مکان نصب باید به شکلی باشد که هواکش بتواند بیشتر فضای ممکن را تحت پوشش تهویه خود قرار دهد. از طرف دیگر نیز ارتفاع باید به شکلی باشد که تهویه زیاد بالا و یا زیاد پایین نباشد تا بتواند حجم مناسبی از هوا را جا به جا کند.

• مکان قرار گرفتن هواکش آکسیال دیواری در بیرون ساختمان نیز بسیار مهم است. ورودی هواکش نباید در معرض هوای آلوده و یا خروجی یک هواکش دیگر قرار گیرد.

• در صورت امکان سعی کنید هواکش آکسیال دیواری در جهت باران گیر ساختمان نصب نشود تا در صورت بارش باران نیاز به خاموش کردن هواکش و یا استفاده از مدل های ضد آب وجود نداشته باشد.

• سیم کشی هواکش آکسیال دیواری نیز بسیار مهم است. در صورتی که پیش از نصب مکان هواکش را مشخص کرده اید، با استفاده از کابل هایی با ولتاژ مناسب کابل کشی را انجام دهید. هر قدر کابل و توان آن مناسب تر باشد، نصب شما با ایمنی بالاتری صورت می گیرد.

• نحوه نصب و محکم کردن هواکش آکسیال دیواری بر روی دیوار و یا پنجره نیز بسیار مهم است. در صورتی که هواکش آکسیال دیواری به خوبی و با تراز کامل نصب نشود ممکن است نتواند توان خروجی کامل خود را در اختیار شما قرار دهد و قطعا در استفاده طولانی مدت نیز دچار مشکل خواهد شد. از طرف دیگر نصب نادرست و بدون تراز ممکن است موجب ایجاد سر و صدای زیاد توسط هواکش نیز شود.

منبع1

منبع2

منبع3

دسترسی آسان

در حال حاضر محصول مرتبط ثبت نگردیده است!

در حال حاضر مقاله مرتبط ثبت نگردیده است!

در حال حاضر پروژه مرتبط ثبت نگردیده است!

ثبت نظر