باکس فیلتر

هدف از نصب باکس فیلتر، زدودن هوای آلوده از محیط و تولید هوای تمیز و عاری از هر گونه آلودگی است. باکس فیلتر در صنایع دارویی، غذایی، شیمیایی، آزمایشگاه‎‌ها و بیمارستان‌ها کاربری وسیعی دارد.

باکس فیلتر چیست ؟

آلودگی هوا نگرانی روزافزونی است که به علت توسعه صنایع، جنگل‌زدایی و شهرسازی ایجاد شده است. هوای آلوده زندگی انسان‌ها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. تا کنون فناوری‌های مختلفی برای تصفیه هوا پیشنهاد شده است. این فناوری‌ها عبارتند از: فناوری هپا و اولپا، فناوری نور فرابنفش، فناوری یونیزاسیون (یون منفی)، فناوری اوزون.

چرا باکس فیلتر؟

در مواردی که هوای ورودی به یک مکان بایستی از الزامات محیط‌زیستی خاص پیروی کند، یعنی به عنوان مثال، عاری از هر گونه چربی، مواد شیمیایی، گرد و غبار و غیره باشد، از باکس فیلتر استفاده می‌شود. در واقع، باکس فیلتر مجموعه کاملی از تجهیزات ورودی و خروجی هوا را شامل می‌شود.

باکس فیلتر چیست

شرکت ایرانیان فن

اجزای اصلی باکس فیلتر عبارتنداز:

باکس فیلتر از جمله فیلتر های مناسب و کاربردی می باشد که دارای کاربردهای فراوانی بوده و در ادامه با توضیح بیشتر در با آن آشنا خواهیم شد

- داکت ورودی و یا خروجی هوا: داکت ورودی و خروجی هوا می‌تواند به صورت برقی و یا دستی کنترل شود. با کمک داکت ورودی می‌توان فشار هوای ورودی به داخل باکس فیلتر را تنظیم کرد.

- باکس فیلتر یا پلنیوم باکس که معمولا از جنس استیل ضد زنگ و یا ورق گالوانیزه است.

- فیلتر داخل باکس فیلتر: این فیلتر، مهم‌ترین قسمت در باکس فیلتر است که بسته به کاربری خاص، نوع آن تغییر می‌کند. انواع فیلترها: فیلترهای اپا (EPA)، فیلترهای هپا (HEPA) و فیلترهای اولپا (ULPA) .

- دیفیوزر (افشانه یا پخش‌کننده): وظیفه افشانه توزیع مناسب هوای تمیز با استفاده از پرتاب چرخشی است. افشانه یکی از اجزای تزیینی باکس فیلتر نیز به شمار می‌رود


عملکرد باکس فیلتر:


هوای آلوده (محیط) از طریق مجرای ورودی هوا (معمولا توسط یک فن) در قسمت بالا یا جانبی باکس فیلتر وارد آن می‌شود. بر خلاف جذب ذرات در فیلترهای غشایی (پرده‌ای) که مانند الک کردن است، در باکس فیلتر که از یکی از انواع فیلترهای ذکرشده در بالا استفاده می‌شود، جریان هوا با عبور شعاعی از فیلتر، باعث گیر کردن ذرات در لابه‌لای فیلتر می‌شود. فیبرهای فیلتر آلاینده‌ها را از طریق سه روش اصلی به دام می‌اندازند:

1- به دام افتادن ذرات به دلیل نیروی اینرسی در باکس فیلتر : زمانی رخ می‌دهد که یک ذره بزرگ قادر به سازگاری با تغییر جهت جریان هوا در نزدیکی فیبر فیلتر نباشد. در نتیجه، بر روی فیبر به دام می‌افتد.

2- گیر کردن : هنگامی که یک ذره آلاینده در فاصله‌ای برابر با و کمتر از شعاع یک فیبر فیلتر عبور می‌کند. در نتیجه، ذره آلاینده به فیلتر برخورد می‌کند و از جریان هوا جدا می‌شود.

3- انتشار و پراکندگی : از حرکت براونی ذارت گاز پیروی می‌کند. ذرات کوچک (معمولا 1/0 میکرون یا کوچکتر) به صورت نامنظم حرکت می‌کنند و دائما در حال تغییر جهت هستند. این حرکت نامنظم منجر به گیر کردن ذرات آلاینده به فیبر فیلتر می‌شود


@title


کاربردهای باکس فیلتر:

- بیمارستان‌ها: اتاق تمیز، اتاق عمل، اتاق مراقبت ویژه، اتاق قرنطینه، اتاق استریل

- آزمایشگاه‌ها: مناطق تمیز، فیلتراسیون هوای خروجی برای حذف آئروسول‌های سمّی از باکس فیلتر استفاده می کنند

- صنایع: دارویی، غذایی، شیمیایی و الکترونیک.

فیلترهای مورد استفاده در باکس فیلتر:

فیلتر هپا: فیلترهای هپا می‌توانند ذرات با اندازه 3/0 میکرون و یا بالاتر را با بازده %5/99 از هوا حذف کنند. بنابراین، برای حذف باکتری‌‌های موجود در هوا بسیار مناسب هستند. افت فشار کم و در نتیجه، توزیع بهینه هوا باعث استفاده گسترده از آن‌ها در باکس فیلتر شده است.

استانداردها

استانداردهای حائز اهمیت در ساخت باکس فیلترهای هپا و اولپا:

IEST RP-CC001 برای باکس فیلتر فیلترهای هپا و اولپا.

IEST-RP-CC007 برای تست باکس فیلتر اولپا

ASTM F1471 روش تست استاندارد برای بررسی عملکرد سیستم باکس فیلتر هپا

منبع1

منبع 2

دسترسی آسان

در حال حاضر محصول مرتبط ثبت نگردیده است!

در حال حاضر مقاله مرتبط ثبت نگردیده است!

در حال حاضر پروژه مرتبط ثبت نگردیده است!

ثبت نظر