هواساز صنعتی دستگاهی است که برای گرمایش و سرمایش ساختمان های صنعتی و سالن های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. در محیط های وسیع و بزرگ حتما باید از سیستم های تهویه برای بهتر کردن شرایط تنفس افراد استفاده کرد. هواساز صنعتی می تواند با ایجاد هوای مطبوع و گرم و یا سرد کردن هوا، شرایط مناسبی برای افراد ایجاد کند. از هواساز صنعتی در سیستم های تهویه هوای بیمارستانی، دانشگاهی و ساختمان های بزرگ استفاده می شود. در ادامه در خصوص انواع و کارایی این دستگاه ها بیشتر توضیح خواهیم داد.
هواساز صنعتی از دستگاه های بسیار پر کاربرد و کمتر شناخته شده در سیستم تهویه های مطبوع است. این دستگاه ها می توانند هوای گرم و سرد را در مقیاس بسیار زیاد تولید کرده و همچنین هوای پاکیزه و فیلتر شده را برای فضا هایی که نیاز به هوای تمیز دارند، آماده کنند. قطعا استفاده از سیستم های تهویه هوای جدا برای هر قسمت ساختمان و یا سالن های بزرگ هزینه های گزافی خواهد داشت و به همین علت صنایع و ساختمان های مختلف از مدل های خاص دستگاه هواساز صنعتی استفاده می کنند. در ادامه در خصوص انواع هواساز صنعتی، مزایا و همچنین نکات مهم برای خرید آن ها صحبت خواهیم کرد.
نحوه کار هواساز صنعتی
هواساز صنعتی از نظر شکل کاری با دیگر سیستم های تهویه مطبوع متفاوت است. این دستگاه ها نمی توانند گرما و یا سرمای بسیار زیاد ایجاد کنند ولی می توانند دمای فضا را به میزان معمول خود برسانند. این دستگاه ها برای ایجاد گرما و یا سرما از آب با دمای متفاوت استفاده می کنند. در هواساز صنعتی کویل های آب سرد و گرم نصب شده اند. در این کویل ها آب با دمای مشخص عبور می کند و هواساز با استفاده از فن های قدرتمند خود هوا را از میان این کویل ها عبور داده و موجب حرارت گرفتن هوای خروجی می شوند. بدین ترتیب هوای گرم و یا سرد وارد محیط شده و موجب تغییر دمای آن می شود.
هواساز صنعتی برای فن های خود نیز از فیلتر ها و سیستم های تهویه مخصوص استفاده می کنند. بدین ترتیب هواساز علاوه بر ایجاد دمای مطلوب، می تواند به از بین بردن باکتری ها و تمیز کردن هوای اتاق نیز بپردازد. مدل های پیشرفته و حرفه ای تر هواساز می تواند به خوبی هوای عاری از آلودگی و تمیز را وارد فضا کند.
هواساز صنعتی یکی از دستگاه های بسیار مهم برای کارگاه های صنعتی و سالن های بزرگ است. وجود سرمایش و گرمایش و سیستم تهویه یکی از نکات اصلی برای فضا های وسیع و با عبور و مرور زیاد است. برای مثال سالن های ورزشی و تالار ها باید از سیستم های تهویه برای گرمایش، سرمایش و به گردش در آوردن هوا بهره ببرند. مدل های مختلف هواساز صنعتی می توانند در محیط های مختلفی نصب شوند و به خوبی وظیفه خود را انجام دهند. در ادامه در خصوص انواع هواساز صنعتی، کاربرد ها و مزایای آن ها بیشتر توضیح خواهیم داد.
هواساز صنعتی چیست؟
هواساز صنعتی دستگاهی است که برای تهویه مطبوع سیستم های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. هواساز صنعتی از کویل های گرم و سرد برای گرم و یا سرد کردن هوا استفاده می کنند. فن های قدرتمند هواساز صنعتی می توانند هوای مطبوع را در داخل فضا به گردش در بیاورند و هوای قدیمی را نیز خود جذب کنند. مدل های مختلفی از هواساز صنعتی در بازار موجود است که هر کدام در مکان های خاص کاربرد دارند.
انواع هواساز صنعتی
هواساز صنعتی دارای تنوع مدل های بسیار زیادی است. به همین دلیل هواساز صنعتی را از نظر کارایی و ویژگی ها و همچنین نوع هوای تولیدی دسته بندی می کنند که به معرفی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت. • هواساز صنعتی معمولی . مدل های معمولی ساده ترین و متداول ترین مدل هواساز صنعتی هستند. این مدل ها قابلیت تولید هوای گرم و سرد و تهویه هوا را دارند اما البته ویژگی های پیشرفته و تخصصی ندارند. هواساز صنعتی مدل معمولی در سالن های ورزشی، پاساژ ها و کارخانه هایی که آلودگی زیادی ندارند استفاده می شود.هواساز های صنعتی معمولی فقط به عنوان سیستم های سرمایش و گرمایش در فضا های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها از فیلتر های هوای کاملا معمولی استفاده می کنند و در مقابل میکروب ها و باکتری های موجود در هوا مقاوم نیستند. • هواساز صنعتی فول فرش . فول فرش در انگلیسی به معنی کاملا تازه است. مدل های فول فرش هواساز صنعتی هوای پاکیزه صد در صدی تولید می کنند و قابلیت باز تولید هوای برگشتی را ندارند. مدل های معمولی هواساز صنعتی هوای برگشتی وارد شده به موتور را دوباره از فیلتر ها عبور داده و وارد فضا می کنند. در برخی محیط های خاص همانند بیمارستان ها و اتاق تمیز که بررسی آلودگی و باکتری ها بسیار مهم است نمی توان هوای برگشتی و مشکوک را دوباره وارد فضا کرد. در این سیستم ها دیگر قابلیت تصفیه هوای برگشتی وجود ندارد و به شکل صد درصدی هوای گرفته شده از خارج وارد سیستم می شود. • هواساز صنعتی هایژنیک . مدل های هایژنیک دارای فیلتر های ضد باکتری و میکروب هستند و این فیلتر ها به شکل چندگانه در سر تمامی قسمت های هوای تولیدی قرار دارد تا هوای نهایی وارد شده به فضا عاری از هرگونه میکروب باشد. این سیستم تشابه زیادی با مدل فول فرش دارد ولی درصد پاکیزگی هوای تولیدی توسط این مدل بالاتر است. از این دستگاه ها به شکل اختصاصی برای اتاق های تمیز و آزمایشگاه های بسیار حساس استفاده می شود. • هواساز صنعتی با هوای یگانه . سیستم های یگانه فقط می توانند یک جریان هوای تولیدی داشته باشند. این سیستم ها از یک خروجی هوا استفاده می کنند و در یک زمان نمی توان از آن ها انتظار تولید مدل های مختلف هوا با دما و درصد رطوبت متفاوت داشت. این مدل ها معمولا اندازه ای کوچک تر دارند و دستگاه فقط می تواند به شکل همزمان از یک سری سیستم های موجود در هواساز استفاده کند. البته می توان با تغییر تنظیمات نوع هوای خروجی را تغییر داد اما به شکل همزمان شما دو نوع هوای مختلف تحویل نخواهید گرفت. • هواساز صنعتی با هوای دوگانه . در سیستم های دوگانه دو نوع هوا با دما و درصد رطوبت متفاوت تولید می شود و از طریق کانال ها به بخش های مختلف فرستاده می شوند و در آن بخش ها بر اساس تنظیم ها و با استفاده از دمپر ها هوای مناسب و مشخص شده وارد فضا می شود. در این دستگاه ها تمامی کویل ها و سیستم ها به صورت همزمان کار می کنند تا بتوانند شرایط لازم را ایجاد کنند. در برخی فضا های بزرگ شما نیاز به هوای مختلف با دما و رطوبت متفاوت خواهید داشت. این مدل هواساز می تواند به شکل همزمان دو نوع هوا با درجه و رطوبت مختلف تولید کرده و شما را از استفاده سیستم های هواساز دیگر بی نیاز کند.
قسمت های تشکیل دهنده هواساز صنعتی
• کویل های سرمایش و گرمایش . یکی از قسمت های اصلی دستگاه هواساز صنعتی کویل های سرمایش و گرمایش هستند. این کویل ها با استفاده از آب گرم و سرد عبوری دمای خود را تنظیم می کنند و بدین ترتیب هوای پر فشار ساخته شده توسط فن از آن ها عبور کرده و به دمای مناسب می رسد. • سیستم موتور فن و فن . سیستم های موتور و فن نیز تولید هوا را بر عهده دارند. بر اساس مدل های مختلف هواساز صنعتی معمولا از فن های سانتریفیوژ و در برخی موارد خاص از فن آکسیال برای تولید و پخش هوا استفاده می شود. • رطوبت زن ها . در برخی محیط هایی که هوای ورودی به دستگاه بیش از حد خشک است از سیستم های رطوبت زن برای متعادل کردن هوا استفاده می شود. • رطوبت زدا ها یا قطره گیر ها . در برخی شرایط دیگر نیز سیستم های رطوبت گیر درصدی از رطوبت هوا را کاهش می دهند تا بتوانند مطبوعیت هوا را حفظ کنند. • فیلترها . فیلتر ها نیز یکی از اجزای بسیار مهم مدل های مختلف هواساز صنعتی هستند. این فیلتر ها نقش مهمی در بالا بردن سلامت و کیفیت هوای خروجی ایفا می کنند.
کاربرد های هواساز صنعتی
• سیستم تهویه مطبوع کارخانه ها و کارگاه های صنعتی • سیستم تهویه مطبوع برای سالن ها و پاساژ های بزرگ • سیستم تهویه مطبوع برای سالن های ورزشی و ورزشگاه ها • استفاده های خاص در بیمارستان ها و آزمایشگاه ها برای داشتن سیستم تهویه هوای کاملا تمیز.
مزایای استفاده از هواساز صنعتی
• کاهش هزینه های مصرف انرژی . سیستم های هواساز صنعتی می توانند به صورت دوگانه گرمایش و سرمایش محیط را بر عهده بگیرند. با استفاده از حسگر های دمایی پیشرفته، دستگاه هواساز صنعتی می تواند به خوبی دمای مورد نیاز را پیش بینی کرده و هوای مطبوع را وارد محیط کند. در این شرایط استفاده از دیگر سیستم های گرمایش و سرمایش از بین خواهد رفت و هوای مناسب توسط هواساز صنعتی تامین خواهد شد. هواساز صنعتی نیز به دلیل استفاده از سیستم هایی با قابلیت صرفه جویی به خوبی هزینه های مصرفی شما را کاهش خواهد داد. • توزیع یکنواخت هوای مطبوع . استفاده از فن های قدرتمند موجب می شود هوای تولیدی به شکل یک دست و کامل وارد فضا شود. هوا از طریق کویل ها گرم و یا سرد می شوند و به دلیل اینکه کویل به شکل کامل در مسیر هوا قرار دارد و دمای یکنواختی دارد، می توان انتظار داشت هوای تولیدی توسط هواساز به شکل صد در صدی دارای دمای یکسان باشد. • فیلتر کردن و پخش هوای پاکیزه . بیشتر سیستم های دیگر گرمایش و سرمایش نمی توانند در کنار ایجاد هوای مطبوع، آلودگی ها را نیز برای شما از بین ببرند. سیستم هواساز می تواند در کنار ایجاد هوای مطبوع، به شکل موثری آلودگی های موجود در هوا را نیز با استفاده از فیلتر های خود تمیز کند تا هوای تولیدی کیفیت بالایی داشته باشد. • طول عمر بالا . بیشتر سیستم های هواساز صنعتی از قطعات با کیفیت و بسیار مناسبی ساخته می شوند که می توانند به شکل موثری علاوه بر طول عمر بالا، هزینه های تعمیر و نگهداری را نیز به میزان چشمگیری کاهش دهند.
نکات مهم در هنگام خرید هواساز صنعتی
• به برند سازنده و همچنین ضمانت نامه های همراه هواساز توجه نمایید و سعی کنید بهترین و با کیفیت ترین گزینه را انتخاب نمایید. • به میزان توان تولیدی دستگاه توجه کنید و مدلی انتخاب کنید که با نیاز های شما هماهنگ باشد. • نوع فیلتر های دستگاه باید با نیاز شما هماهنگ باشند. سعی کنید مدلی را انتخاب نمایید که از فیلتر های با کیفیت و کاملی استفاده می کند.
در حال حاضر محصول مرتبط ثبت نگردیده است!
در حال حاضر مقاله مرتبط ثبت نگردیده است!
در حال حاضر پروژه مرتبط ثبت نگردیده است!