جت فن

جت فن یکی از جدید ترین مدل های سیستم تهویه هوا است که با الگو گرفتن از موتور های جت هواپیما می تواند حجم زیادی از هوا را به گردش در بیاورد و عمل تهویه هوا را به راحتی انجام دهد. جت فن ها در محیط های بسته همانند تونل ها، پارکینگ ها و سالن های سربسته مورد استفاده قرار می گیرند.

جت فن از دستگاه های بسیار قدرتمند برای تهویه و تخلیه هوا است. این سیستم های تهویه خود نمی توانند به عنوان هواساز کار کنند و فقط می توانند هوای موجود را در حجم زیاد به گردش در بیاورند.

جت فن ها یکی از جدید ترین محصولات در خانواده بزرگ هواکش ها هستند که توانسته اند در مدتی کوتاه به خوبی جای خود را در سبد محصولات تهویه هوا باز کنند. جت فن ها در دسته بندی فن های صنعتی قرار می گیرند و می توانند توان تولیدی بسیار بالایی داشته باشند. بیشتر از این نوع فن ها در مکان های سربسته و بدون روزنه مانند تونل و پارکینگ استفاده می شود. در ادامه در خصوص نحوه کار و انواع جت فن بیشتر توضیح خواهیم داد.

جت فن یکی از مدل های هواکش های صنعتی است که می تواند به عنوان فن تولید فشار هوای قوی مورد استفاده قرار گیرد. جت فن ها می توانند هوای موجود در محیط را به شکلی پرفشار و با سطح پوشش بالا جا به جا کنند. در این شرایط می توان از جت فن ها به همراه و به عنوان مکمل سیستم های تهویه استفاده کرد. جت فن به دلیل توان تولیدی بالا می تواند هوا را در تمامی سطوح به گردش در بیاورد که آن ها را به بهترین انتخاب برای پارکینگ ها و تونل ها تبدیل می کند. در ادامه در خصوص نحوه کار، انواع و کاربرد های جت فن ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

جت فن امکان استفاده از تهویه و استخراج دود را بدون استفاده از مجاری و در نتیجه صرفه جویی در هزینه ، انرژی و صرفه جویی در مصرف و افزایش راندمان نصب فراهم می کند. از جت فن برای تهویه طبیعی و همچنین برای تهویه دود در مواقع اضطراری یا ترکیبی از هر دو استفاده می شود.

نیاز معماران ، صاحبان ساختمان و پیمانکاران ترکیبی از عملکرد با زیبایی شناسی است. در هر ساختمان مرتفع ، هتل یا مرکز خرید؛ نیاز به جت فن برای زندگی بهتر مردم است.

پارکینگ های محصور شده یا زیرزمینی عموما قادر به دفع اگزوز سمی به طور طبیعی نیستند و در صورت وقوع آتش سوزی نیز همین مسئله در مورد دود مضر نیز صدق می کند. به همین دلیل سیستم های کنترل دود مورد نیاز هستند که جت فن یکی از آن ها می باشد.

جت فن یک پنکه ضربه ای است که برای تهویه پارکینگ های اتومبیل و مناطق زیرزمینی طراحی شده است ، تا هم سطح هوای آلوده را کاهش داده و هم در صورت بروز آتش سوزی برای استخراج دود کمک کند.

جت فن از فن آوری تهویه تونل استفاده می کنند تا نیاز به کارهای سنگین را از بین ببرند. در مقایسه با سیستم های ductwork ، جت فن در فضای پارکینگ موجب صرفه جویی در هزینه ها شده و موجب کاهش سر و صدا می شود و پارکینگ را به محیطی سبک تر و کم نظیر تبدیل می کند.

جت فن نه تنها به قوانین اعمال شده در هنگام طراحی ، بلکه به معماری پارک اتومبیل زیرزمینی نیز بستگی دارد.

مزایای سیستم جت فن به شرح زیر است:

صرفه جویی در فضا - سیستم های جت فن باهوش تر هستند و فضای قابل توجه کمتری نسبت به سیستم های مجاری دارند.

صرفه جویی در مصرف انرژی - جت فن اغلب با تشخیص CO ترکیب می شوند تا بتوانند کنترل CO را آغاز کنند ، بنابراین فن ها دقیقاً کنترل می شوند .

سر و صدای کم - به دلیل اینکه فن های اصلی حرکت نسبتاً کمی هستند و (برای کنترل CO) با سرعت کمتری نسبت به سیستم های سنتی کار می کنند ، صدای کمتری ایجاد می کنند.

صرفه جویی در هزینه - سیستم های جت فن هزینه کمتری نسبت به سیستم های مجاری دارند ، سریعتر نصب می شوند و نگهداری آنها ساده تر است.

بنابراین برآورده کردن نیازهای نظارتی برای پارکینگ چندان چالش برانگیز نیست. تا زمانی که طراحی مناطق دود در پارکینگ به طور صحیح ارزیابی شود ، هر مهندس قادر است سیستم کنترل دود را مشخص و نصب کند.

کاربرد جت فن در سیستم های تهویه تونل

1. استفاده از جت فن در سیستم های تهویه تونل

2. تونل ها دارای محدودیت های بسیار شدید در کیفیت هوا هستند که به طور معمول به سیستم تهویه مناسب احتیاج دارند. ورود هوای تازه طبیعی به داخل تونل ها یا از بین بردن گازهای خروجی در شرایط طبیعی و یا خلاص شدن از شر دود در مواقع اضطراری مهم است. به طور کلی ، سیستم های تهویه تونل دارای طرح های پیچیده ای هستند و هزینه نصب و راه اندازی آن نیز بیشتر است زیرا در چندین مگاوات مقدار قابل توجهی انرژی مصرف می کنند و به فضای ساختاری و امکانات برقی نیاز دارند. از این رو ، علاقه زیادی به بهینه سازی طراحی سیستم تهویه تونل برای کاهش مصرف برق ، افزایش بهره وری و به حداقل رساندن هزینه های زیرساختی وجود دارد.

3. حتی اگر نیاز هوای تازه برای هر تونل متفاوت باشد ، پارامتر اصلی طرح برای کلیه سیستمهای تهویه ، کیفیت هوای مناسب است. این امر می تواند با نصب جت فن در تونل های جاده به منظور جابجایی هوا با دادن یک ضربه (اندازه گیری شده به عنوان رانش در نیوتن) در جهت مورد نظر ، به طور مؤثر حاصل شود.

نحوه کار جت فن

جت فن به دلیل استفاده از الگوی ساخت موتور هواپیما به این نام معروف شده است. جت فن ها از موتور آکسیال و یا همان پروانه ای استفاده می کنند. موتور های آکسیال در حالت عادی نمی توانند حجم و فشار هوای زیادی تولید کنند اما زمانی که در داخل یک پوسته استوانه ای شکل قرار می گیرند می توانند قوی ترین سیستم تهویه موجود را ایجاد کنند. جت فن با استفاده از قطعات مختلفی ساخته می شود و می تواند در یک یا دو جهت هوا را به گردش در بیاورد.

به طور کل جت فن ها می توانند هوای ورودی را در سطح فضا پخش کنند و همچنین با به گردش در آوردن این هوا، هوای آلوده را به سمت خروجی هدایت کنند. در این شرایط جت فن ها برای محیط های بسته و آلوده بسیار مناسب هستند و بهترین سیستم تهویه برای این مکان ها به شمار می روند.

نکات مهم پیش از خرید جت فن

• به طراحی محیطی که می خواهید جت فن را در آن نصب کنید توجه نمایید. باید تمامی فضا ها و ورودی ها و خروجی های هوا را مشخص کنید تا بتوانید بهترین مدل جت فن را انتخاب نمایید.

• سعی کنید از مدل های با ضمانت نامه استفاده کنید. جت فن ها معمولا باید به شکل دائمی به کار ادامه دهند و به همین دلیل باید کیفیت بسیار بالایی داشته باشند.

نکات مهم برای نصب جت فن

• با توجه به طراحی ساختمان و فضا سعی کنید تا بهترین مکان برای نصب را مشخص نمایید. محل نصب باید به گونه ای باشد که بتواند تمام فضا را تحت پوشش قرار دهد. جت فن باید بتواند تمامی نقاط کور را پوشش دهد و منطقه ای از پارکینگ یا تونل را بدون تهویه باقی نگذارد.

• این سیستم ها باید بتوانند در دمای بالا نیز به کار ادامه دهند. در این شرایط سیم کشی ها نیز باید به گونه ای باشند که بتوانند در آتش شدید نیز به جت فن برق برسانند. سیم کشی ها را با عایق های مناسب پوشش دهید و محل اتصال آن به فن را نیز مخفی کنید.

• در هنگام نصب به ارتفاع فضا نیز توجه کنید و در پارکینگ ها و تونل ها خودرو ها با ارتفاع های مختلفی عبور می کنند. جت فن باید به شکلی نصب شود که مانع عبور و مرور نشود و بتواند به خوبی فقط وظیفه تهویه هوای خود را انجام دهد.

اطلاعاتی در مورد جت فن

شرکت ایرانیان فن

نحوه کار جت فن

جت فن ها معمولا از موتور های آکسیال یا پروانه ای به عنوان نیروی محرکه اصلی خود استفاده می کنند. این نوع فن ها از یک موتور اصلی که مسئول تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی است و همچنین یک پروانه برای به گردش در آوردن هوا استفاده می کنند. جت فن به دلیل تشابه خود با نوع کار موتور هواپیما به این نام معروف شده است. موتور و پروانه های جت فن در داخل یک پوسته استوانه ای شکل قرار گرفته اند که تمامی قسمت های فن را در خود جای می دهد. با شروع به کار موتور، پروانه های موجود در جت فن به گردش در می آیند و در این شرایط با توجه به شکل استوانه ای فن، یک فشار هوای بسیار زیاد ایجاد می شود. این فشار هوا می تواند در مسافت و سطح زیادی به گردش در بیاید و موجب تهویه هوای فضای وسیعی شود.

جت فن ها تکنولوژی پیشرفته تری در مقایسه با فن های معمولی دارند و از یک پوسته استوانه ایی ساخته می شوند. در داخل استوانه این فن ها از صداگیر، روتور، موتور و استاتور استفاده شده است. همانطور که در توضیحات بالا نیز متوجه شدید، جت فن ها نمی توانند به شکل مستقل به تهویه هوا کمک کنند و حتما باید ورودی هایی برای هوای تازه و همچنین خروجی هایی برای هوای آلوده وجود داشته باشند تا جت فن بتواند هوای موجود را در بین این دو ورودی و خروجی به گردش در آورد.


@title


انواع مختلف جت فن

• جت فن ساده: مدل پایه جت فن ها مدل ساده نیز نامیده می شوند و از ویژگی های خاصی پیروی نمی کنند. این مدل ها دارای پوسته استوانه ای شکل با موتور آکسیال هستند و فقط می توانند در یک جهت کار کنند. این مدل ها در اندازه ها و توان های مختلفی در بازار موجود هستند. مدل پایه این هواکش ها فقط می توانند هوا را در یک جهت تخلیه کنند و زاویه بین ورودی و خروجی فن نیز ثابت است. این فن ها به دلیل قیمت مناسب خود پر مصرف ترین مدل موجود در بازار هستند.

• جت فن دو طرفه: برخی مدل ها از موتور ها و پروانه هایی استفاده می کنند که می توانند جهت جریان هوا را تغییر دهند. این قابلیت به جت فن کمک می کند در صورتی که توسط حسگر ها و یا کنترل های دستی دستور گرفت به خوبی جهت گردش هوا را تغییر دهید. در شرایط آتش سوزی و یا ایجاد دود سنگین این قابلیت می تواند بسیار کاربردی و مهم باشد.مدل ها دو طرفه به شکلی طراحی شده اند که بتوانند در زمان نیاز جهت هوا را تغییر دهند. جت فن ها در محیط های بسته استفاده می شوند و در صورت ایجاد دود و آتش باید به نیرو های آتش نشانی کمک کنند برای همین مدل های دو طرفه می توانند در زمان نیاز جهت هوا را تغییر دهند تا از گسترش آتش جلوگیری کنند.

• جت فن قابل تنظیم: جت فن ها در مکان های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند و همیشه هم در مکان های با سطح صاف و بدون قوس استفاده نمی شوند. اگر فضای استفاده دارای قوس و شیب باشد می توان از این نوع جت فن استفاده کرد و دهانه ورودی و خروجی هوای جت فن را بر اساس زاویه موجود فضا تغییر داد تا بتوان همچنان بالاترین میزان کارایی را از جت فن دریافت کرد.تونل ها و پارکینگ ها همواری سطح صاف و یکدست ندارند و گاهی ایجاد زاویه بین ورودی و خروجی جت فن نیاز است. این مدل جت فن به شکلی طراحی شده اند که بتوانند میان ورودی و خروجی زاویه ایجاد کنند و عملیات تهویه هوا را به شکل کامل انجام دهند.

• جت فن کتابی: در بالا اشاره کردیم تمامی مدل های جت فن از فن آکسیال استفاده می کنند. مدل های آکسیال در پوسته استوانه ای قرار می گیرند و جای زیادی از نظر ارتفاع اشغال می کنند. در صورتی که محدودیت در ارتفاع دارید باید از جت فن های کتابی استفاده کنید که شکلی مکعبی دارند. جت فن های کتابی برخلاف مدل های دیگر از فن های سانتریفیوژ برای فعالیت استفاده می کنند.•مدل های معمولی جت فن دارای موتور های آکسیال و طراحی استوانه ای هستند. مدل های استوانه ای از نظر ارتفاع فضای زیادی اشغال می کنند. اگر در محیط های کم ارتفاع بخواهید از این فن ها استفاده کنید با مشکل رو به رو خواهید شد. برای این شرایط مدل هایی با موتور سانتریفیوژ طراحی شده اند که ساختاری مکعبی دارند و فضای کمی از نظر ارتفاع اشغال می کنند.

محل های استفاد از جت فن

• پارکینگ

• تونل

• راه پله ها

• سالن های بزرک

• تولید فشار مصنوعی در کارخانه ها و آزمایشگاه ها

کاربرد های جت فن

• تهویه هوای پارکینگ های بزرگ و سربسته

• تهویه هوای تونل های بلند و بدون روزنه

• تهویه هوای سوله ها در موارد خاص

• ساخت تونل های باد

• سیستم فشار هوای مثبت راه پله، راه پله اضطراری و آسانسور

مزایای استفاده از جت فن

• تهویه هوا: جت فن ها توان تولیدی بسیار بالایی دارند و می توانند فشار مثبت بسیار قدرتمندی ایجاد کنند. فشار مثبت می تواند به خوبی یک فضای بسته را در بر بگیرد و علاوه بر تهویه کردن هوا از ورود آلودگی ها نیز جلوگیری کند.

• تخلیه هوای آلوده: جت فن ها در مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرند که هوای آلوده بسیار زیادی وجود دارد. پارکینگ ها و تونل ها محل جمع شدن دود اتومبیل ها هستند و به همین دلیل به سیستم های تهویه کاربردی برای بهتر کردن شرایط نیاز است. جت فن ها می توانند با قدرت تولیدی بالای خود به شکل کامل آلودگی ها را خارج کنند.

• تقابل با حریق و آتش سوزی. وجود آلودگی ها و دود های مضر در ساختمان و تونل ها می تواند به راحتی موجب انفجار و آتش سوزی شود. در صورتی که به هر دلیل آتش سوزی و یا انفجار به وجود بیاید، جت فن اولین سد دفاعی شما در مقابل حریق خواهد بود. جت فن ها حسگر هایی دارند که در صورت ایجاد آتش تمرکز خود را بر روی آن قرار می دهند و سعی می کنند از پیشروی آن جلوگیری کنند. از طرف دیگر نیز جت فن می تواند در این محیط های سربسته یک مسیر عبور برای افراد و همچنین آتش نشان ها ایجاد کنند تا بتوانند بدون مشکل ورود و خروج داشته باشند.

• مصرف انرژی پایین. به دلیل استفاده از موتور های الکتریکی جدید، پوسته و پروانه های جدید، اتلاف انرژی در مدل های مختلف جت فن به پایین ترین میزان خود رسیده است و به همین دلیل مصرف انرژی این فن ها بسیار پایین است. مدل های تونلی در خارج شهر استفاده می شوند و برق رسانی به آن ها سخت است بنابراین کم بودن مصرف بسیار مهم و حیاتی است.

• پوشش کامل فضا. یکی از نکاتی که استفاده از جت فن ها را کاملا توجیه پذیر می کند، فضایی است که این فن ها می توانند پوشش دهند. معمولا پارکینگ ها و تونل ها فضا های کور زیادی دارند که نمی توان با فن های معمولی آن ها را پوشش داد. جت فن ها اما با استفاده از توان بالای خود در تولید فشار هوا می توانند به خوبی تمامی این فضا های کور ا نیز پوشش دهند. جت ها حتی می توانند فضا های بالای سقف که از هوای آلوده پر می شوند را نیز پوشش دهند.

• جت فن ها می توانند هوای ورودی به داخل فضا را به شکل کامل به تمامی نقاط برسانند. این فن ها می توانند فشار هوای بسیار زیادی تولید کنند و بدین ترتیب هوا در تمامی فضا ها به گردش در خواهد آمد و نقطه کوری در فضا ایجاد نخواهد شد.

• جت فن ها می توانند در هنگام حریق نیز کمک بسیار زیادی به ساکنین و آتش نشانان برسانند. جت فن می تواند با استفاده از سنسور های خود حالت دفاعی را شروع کند و بدین ترتیب از پیشروی آتش جلوگیری کند. همچنین این سیستم ها می توانند یک مسیر امن برای عبور ساکنین و همچنین ورود آتش نشانان ایجاد کنند.

• این فن ها باید از استاندارد های آتش نشانی نیز پیروی کنند. استاندارد آتش نشانی می گوید این سیستم ها باید بتوانند حداقل یک ساعت در دمای 300 درجه سانتی گراد به کار ادامه دهند.

منبع1

منبع2

منبع3

دسترسی آسان

در حال حاضر محصول مرتبط ثبت نگردیده است!

در حال حاضر مقاله مرتبط ثبت نگردیده است!

در حال حاضر پروژه مرتبط ثبت نگردیده است!

ثبت نظر