سیستم تهویه پارکینگ

سیستم تهویه پارکینگ مهم ترین بخش تهویه هوای ساختمان به حساب می آید. ساختمان ها در طبقه های بالایی خود حتی اگر از سیستم تهویه استفاده نکنند نیز برای نیاز های اولیه خود پنجره ها را دارند اما پارکینگ از فضای کاملا بسته استفاده می کند و به یک سیستم کارامد نیاز دارد. سیستم تهویه پارکینگ با توجه به اندازه و نوع پارکینگ طراحی و نصب می شود. در ادامه در خصوص انواع مدل های سیستم تهویه پارکینگ و مزایای آن ها توضیح خواهیم داد.

سیستم تهویه پارکینگ می توانند تعیین کننده میزان ایمنی و همچنین اهمیت شما برای ساکنین ساختمان باشد. پارکینگ ها یکی از الوده ترین بخش های ساختمان ها به شمار می روند و در صورتی که به خوبی تهویه نشوند می توانند برای سلامت افراد و ساختمان مضر باشند. سیستم تهویه پارکینگ با تعویض هوای آلوده موجود در پارکینگ با هوای تازه و تمیز موجب می شود هم تنفس افراد بهتر شود و هم سلامت ساختمان و ایمنی آن رعایت شود. در ادامه در خصوص انواع سیستم تهویه پارکینگ، مزایای سیستم تهویه پارکینگ و همچنین نکات مهم برای انتخاب و طراحی سیستم تهویه پارکینگ بیشتر توضیح خواهیم داد.

سیستم تهویه پارکینگ چیست

شرکت ایرانیان فن

انواع سیستم تهویه پارکینگ

سیستم تهویه پارکینگ به اندازه و نوع پارکینگ ساختمان بستگی دارد و می توانند شامل مدل های پیچیده و یا بسیار ساده باشند. برای بهتر دسته بندی کردن سیستم تهویه پارکینگ سعی می کنیم انواع مدل های پارکینگ را مشخص کنیم و سپس از سیستم های تهویه مناسب که می توان در آن ها استفاده کرد را معرفی کنیم.

• پارکینگ های کوچک با روزنه های هوا. پارکینگ های خانگی و کوچک که برای استفاده از چند ماشین محدود طراحی می شوند نیز به سیستم تهویه پارکینگ نیاز دارند. در این نوع پارکینگ از هواکش های آکسیال یا سیستم تهویه پارکینگ معمولی استفاده می شود تا به صورت مستقیم آلودگی های داخل به بیرون انتقال داده شوند و هوای تمیز بیرون به داخل دمیده شود. سیستم تهویه پارکینگ می توانند کارایی مناسبی داشته باشند و با توجه به وجود روزنه نیز مشکلی از بابت جمع شدن دود و کم شدن اکسیژن وجود نخواهد داشت.


@title


• پارکینگ های معمولی و بزرگ با سیستم تهویه پارکینگ. برخی پارکینگ های ساختمانی بزرگ در طبقه های بالای ساختمان ها ساخته می شوند و یا در طبقه های نزدیک به سطح قرار می گیرند که با استفاده از پنجره و دریچه به هوای تازه دسترسی خواهند داشت. در این شرایط نیز در صورتی که اندازه پارکینگ بزرگ نباشد می تواند سیستم تهویه پارکینگ را با استفاده از چند هواکش آکسیال یا سیستم تهویه پارکینگ به بهره وری بالا رساند. در صورتی که اندازه پارکینگ بزرگ است و هواکش آکسیال به تنهای جواب گو نباشد نیز می توان از سیستم تهویه پارکینگ برای انتقال هوا استفاده کرد. سیستم تهویه پارکینگ هوای تازه وارد شده به ساختمان را در تمامی فضا های موجود به گردش در می آورند و هوای آلوده را به سمت خروجی انتقال می دهند.

• پارکینگ های معمولی و بزرگ بدون روزنه هوا. پارکینگ هایی که برای انتقال هوا روزنه ندارند از سخت ترین نوع پارکینگ ها هستند و طراحی سیستم تهویه پر کاری خواهند داشت. برای این نوع پارکینگ ها باید سیستم تهویه پارکینگ در نظر گرفت تا برای ورود و خروج هوا به مشکل بر نخورند. کانال های هوایی در فضای باز قرار می گیرند و هوای تازه را با استفاده از فن هایی به پارکینگ وارد می کنند و از طرف دیگر هوای آلوده را مکش می کنند. در این میان نیز هوای تمیز وارد شده با استفاده از سیستم تهویه پارکینگ نصب شده در سطح فضای پارکینگ پخش می شود و هوای آلوده و قدیمی به سمت خروجی فرستاده می شود.

مزایای استفاده از سیستم تهویه پارکینگ

• سیستم تهویه پارکینگ می تواند به خوبی سلامت ساکنین ساختمان را تضمین کند و هوای آلوده و مضر وارد ریه های افراد نخواهد شد و بدین ترتیب تنفس در این مکان ها امکان پذیز خواهد بود.

• ساختمان ها نیز در معرض دود اتومبیل ها قرار دارند و در صورت تجمع این دود ها ممکن است انفجار و یا آتش سوزی رخ دهد و به همین علت باید از سیستم تهویه پارکینگ برای جمع آوری این آلودگی ها وجود داشته باشند.

• در هنگام حریق سیستم تهویه پارکینگ می تواند به خوبی با ایجاد یک فشار مثبت از پیشرفت دود جلوگیری کنند و از طرفی نیز یک مسیر برای فرار افراد باز کنند. همین مسیر به وجود آمده می تواند برای ورود آتش نشانان به ساختمان نیز مورد استفاده قرار گیرد.


@title


نکات مهم بررسی برای انتخاب و طراحی سیستم تهویه پارکینگ

در هنگام طراحی و اجرای یک سیستم تهویه پارکینگ نکات مهمی وجود دارند که باید به آن ها توجه نمایید تا بتوانید به خوبی یک سیستم کارآمد و مناسب داشته باشید. در ادامه به برخی از این نکات اشاره خواهیم کرد.

• سیستم تهویه پارکینگ و توجه به جغرافیای پارکینگ. در هنگام طراحی سیستم تهویه پارکینگ باید به شکل کامل نقشه پارکینگ را ارزیابی کنید. محل های ورودی و خروجی، نحوه پارک خودرو ها و همچنین مکان های در نظر گرفته شده برای تهویه ها را در نقشه مشخص کنید. سپس بر اساس قدرت تهویه ها میزان پوشش مکان های مختلف را تخمین بزنید تا بتوانید کارایی سیستم طراحی شده را بسنجید و در صورت وجود مشکل آن را ارتقا دهید.

• خصوصیات سقف را در نظر بگیرید. سقف پارکینگ یکی از بخش های تاثیرگذار بر سیستم تهویه است. ارتفاع سقف و همچنین وجود ستون ها و تیرچه های مختلف در سقف می تواند موجب اثر مثبت و یا منفی در سیستم تهویه پارکینگ شود. در هنگام نقشه برداری باید تمامی این موارد را نیز در نظر بگیرید زیرا در عملکرد نهایی سیستم تاثیر خواهد گذاشت. در صورت وجود نقاط کور در سقف ممکن است تهویه در بخش هایی از پارکینگ انجام نشود و موجب تجمع آلودگی و ایجاد مشکل در ایمنی و سلامت ساختمان شود.

• محدودیت های ارتفاع در نصب سیستم تهویه پارکینگ. استفاده از سیستم تهویه پارکینگ ها فقط از طریق نصب بر زیر سقف ممکن است . حال اگر پارکینگ سقفی کوتاه داشته باشد و جت فن نیز زیر آن نصب شود ممکن است موجب برخورد خودرو ها با فن شود. در این شرایط باید ارتفاع حداکثری خودرو های ورودی را اندازه گیری کنید و طراحی انجام دهید که امکان برخورد را به صفر برساند. از طرف دیگر در صورت نیاز می توانید مدل های جت فن کتابی را انتخاب کنید تا فضای اشغال شده از نظر ارتفاع را کاهش دهید.

• موانع و سیستم تهویه پارکینگ. همانطور که در بالا اشاره شد، در صورت وجود موانعی در سقف همانند تیرچه ها و یا لوله کشی ها، ممکن است سیستم تهویه پارکینگ نتواند فضا ها را پوشش دهد. سعی کنید با شبیه سازی های کامپیوتری CFDو دیگر امکانات موجود این شرایط را بررسی کنید تا در صورت بروز مشکل از سیستم های جایگزین و یا راه حل های دیگر برای برطرف کردن مشکل استفاده نمایید.

• سیستم های دیگر موجود در پارکینگ را نیز در نظر بگیرید. در پارکینگ فقط سیستم سیستم تهویه پارکینگ نخواهیم داشته و سیستم های برق، آب و دیگر سیستم ها نیز در سقف و دیوار های پارکینگ وجود خواهند داشت که باید وجود آن ها را نیز در نظر بگیرید و بدین ترتیب مشکلات احتمالی را پیش بینی کنید و بدین ترتیب طراحی سیستم تهویه پارکینگ که در ابتدای کار انجام می دهید را بی نقص و بدون مشکل کنید.

منبع1

منبع2

منبع3

دسترسی آسان

در حال حاضر محصول مرتبط ثبت نگردیده است!

در حال حاضر مقاله مرتبط ثبت نگردیده است!

در حال حاضر پروژه مرتبط ثبت نگردیده است!

ثبت نظر